top of page
halme_palikat_01112021_036.jpg

ROOSA HALME

DOCKTEATERKONSTNÄR, KOMPOSITÖR
roosa ( at ) ko-koo-mo.fi

För mig är konstnärens arbete en upptäcktsresandes arbete.

 

Jag har vridit på träklossar i ett decennium och rest med dem genom ständigt föränderliga mentala landskap. Man vet aldrig vad som kommer att hända. En fascinerande resa är alltid på gång. Och det är därför jag aldrig kan sluta.

 

Träklossar uppmuntrar till ett ekologiskt sätt att resa i fantasin. Klossen är långlivad och kommer att behålla sin form i generationer, och bär inom sig ett kontinuum av oändliga möjligheter.

 

Klossarnas värld är rik och gränslös. De inbjuder dig att dyka in i en ström av fria associationer. Å andra sidan är de en spegel av verkligheten genom vilken man kan observera sina egna känslor och sin egen varelse, bygga sin egen bild, sitt eget jag och sin relation till omvärlden, om och om igen.

 

Att vara konstnär är för mig ett kall och ett serviceyrke. Jag är träklossarnas tjänare, min uppgift är att väcka dem till liv, ge dem mening, hålla dem rena och följa med dem till nya äventyr. Jag gläder mig ständigt åt att träffa nya konstnärer, stora som små, som gör detta arbete tillsammans med mig. Klossen tjänar fantasin, som bör väckas, ges näring och bjudas in som reskamrat så ofta som möjligt!

Roosa Halme: Our Artists
bottom of page