top of page

BESTÄLL

Boka en klossteaterföreställning och/eller workshop till en skola, ett daghem eller ett vårdhem. Du kan också beställa en metodisk utbildning för din gemenskap. För turnéer eller större ensembler, vänligen kontakta oss via e-post.

KLOSSTEATERFÖRESTÄLLNING

PÅ DIN ORT
Inkl. 35 min föreställning
Pris: Be om mer information och begär en offert enligt dina behov; annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

PT_print-7.jpg

I klossteatern leder träklossar publiken in i olika världar genom fantasin. Den ordlösa föreställningenfängslar publik en och klossarna kommer till liv med hjälp av en dockspelare, musik och ett ljudlandskap. 

 

Klossteater är visuell teater som fångar fantasin. Föreställningen ger perspektiv på kreativitet, och rikedomen kommer från konstupplevelsen när åskådaren gör sin egen tolkning.​

 

Föreställningen är lämplig för alla åldrar. Det finns kapacitet för ca 60 personer. Föreställningen kan spelas i en hall, ett auditorium, ett dagrum eller liknande med en fri yta på 2 x 2 m nära ett eluttag. Utrymmet bör kunna mörkläggas, men detta är inte ett absolut krav. 

 

Medverkande: dockteaterkonstnären Roosa Halme. Hon tar med sig all rekvisita, ljud- och ljusutrustning som behövs för föreställningen.

Trailer för föreställningen.

EN WORKSHOP OM KLOSSTEATER I SAMBAND MED FÖRESTÄLLNINGEN

PÅ DIN ORT
Inkl. 60–90 min workshop
Pris: Be om mer information och begär en offert enligt dina behov; annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

PT_print-1.jpg

I workshopen får deltagarna bygga skulpturer utifrån sina egna liv kring olika teman, till exempel den egna familjen och en plats som är viktig för dem. Workshopen kan också ta upp teman enligt kundens önskemål. 

 

Att bygga upp sina egna livsscenarier uppmuntrar kreativiteten och kan stödja deltagarens självuttryck. Genom en teaterworkshop är det möjligt att öka deltagarens självkännedom och självrespekt. 

 

Vägledare: dockteaterkonstnären Roosa Halme

METODOLOGISK UTBLIDNING

PÅ DIN ORT
Inkl. 35 min föreställning och 4 timmars workshop
Pris fr. 1590 €

Under utbildningen lär du dig principerna och metoderna i klossteatermetoden. Efter utbildningen kommer deltagarna att kunna hålla workshops för sina egna kunder och partners.

 

Syftet med utbildningen är att hitta nya, tillgängliga och kreativa nivåer och sätt att kommunicera med klossteaterns hjälp. Det möjliggör också kulturell förståelse och dialog mellan människor med olika kulturell bakgrund.​

 

Instruktör: dockteaterkonstnären Roosa Halme

Beställ utbildning

PT_print-3.jpg

VARIATION I

PÅ DIN ORT
Pris: Be om mer information och begär en offert enligt egna behov; annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

Variation I handlar om skapande och förstörelse, om hur djupt båda är rotade i oss. En säregen dramaturgi med träklossar växer fram i ett rum av grundläggande former, mönster och rörelsens regelbundenhet. Föreställningens budskap är inte riktat till någon särskild målgrupp eller åldersgrupp.​

 

Regi och dramaturgi: Yana Tumina
Artist: dockteaterkonstnären Roosa Halme

Variaatio1, julistekuva.jpg

VARIATION II – MY BLOCKS OF LIFE

PÅ DIN ORT
Pris: Be om mer information och begär en offert enligt egna behov; annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

Variation II - My Blocks of Life är ett engagerande verk där man konstruerar sina egna livsscenarier. Förutom upplevaren själv är huvudpersonerna träklossarna från Återuppbyggnadssatsen i människoform som designats av konstnären Kai Ruohonen. Föreställningens dramaturgi styrs av en serie uppgifter. Uppsättningen uppmuntrar till kreativitet och kan stödja deltagarens självkänsla och självvärdering.

 

Under föreställningen fotograferas de konstruerade verken och skrivs ut med en polaroidkamera till en egen klossbildserie som åskådaren kan ta med sig och reflektera över.​

 

Facilitator: dockteaterkonstnären Roosa Halme

Palikkateatteri, Variaatio II_Roosa halme_edited.jpg

VARIATION III – DUKNING KLOCKAN TOLV

PÅ DIN ORT
Pris: Be om mer information och begär en offert enligt egna behov; annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

Världen byggs upp, bryts ner, förändras. Bit för bit.

 

Den ordlösa föreställningen erbjuder tillfällen att föreställa sig framtiden. I utsiktsrestaurangen kan kunden uppleva lokalt tillagade rätter. På utsiktsrestaurangen får alla vara med och påverka menyn. I en utsiktsrestaurang kan kunden förverkliga sina drömmars maträtt. 

 

Foto: Sinikka Lumiluoto
Kundplatser 14
Längd ca. 45 min
Ordlös
Personal: Roosa Halme och Sinikka Lumiluoto
Råvaruansvarig: Kai Ruohonen
Produktion: KO-KOO-MO / Annukka Ketola

Palikkateatteri_ Variaatio III.jpg

ANVÄNDARVILLKOR

Webbshopen på KO-KOO-MO.fi drivs av KO-KOO-MO rf. (FO-nummer 2750216–6), som också fungerar som tjänsteleverantör. Om användaren beställer produkter eller tjänster via webbplatsen, är han/hon avtalsmässigt bunden till KO-KOO-MO ry. KO-KOO-MO rf. ansvarar för alla produkter och tjänster. Användningen av webbutiken förutsätter att användaren följer villkoren för användning av tjänsten.​

bottom of page