top of page

ELÄVÄT VEISTOKSET

VIDEOMAISTIAINEN

Palikat: Kai Ruohonen

Palikkateatteri: Roosa Halme

Animointi: Anni Vuorenmaa

Tuottaja: Annukka Ketola

 

© KO-KOO-MO 2022

TUOTTEET

halme_palikat_01112021_021.jpg

PALIKKATEATTERIA – MENETELMÄOPAS PUISTEN PALIKOIDEN MAAILMAAN

Toim. Roosa Halme
Hinta: 20 € + postikulut

Oppaassa nukketeatteritaiteilija Roosa Halme pohtii palikkateatterin olemusta ja jakaa kokemuksiaan palikkateatterityöskentelystä erilaisissa ympäristöissä. Oman näkökulmansa palikkateatterin maailmaan avaavat myös palikoiden suunnittelija, kuvataiteilija Kai Ruohonen, taideterapian professori Matthew Bernier ja psykologi, nukketeatteritaiteilija Marja Susi. Oppaan tarkoituksena on tarjota uusia ajatuksia ja keinoja vuorovaikutukseen eri ikäisten ja erilaisista kulttuuritaustoista tulevien kanssa. Opas on käännetty englanniksi ja maaliskuussa 2023 se on saatavilla myös ruotsiksi.

KO-KOO-MON lisäksi menetelmäoppaita voi ostaa myös seuraavilta jälleenmyyjiltä:

TUOTEKORTTI EV1_korjattu.jpg

ELÄVÄ VEISTOS I

Hinta: 526 € + postikulut

Elävä Veistos I -palikasto on taidelähtöinen leikkimisen apuväline, joka koostuu koivusta, tammesta ja pähkinäpuusta valmistetuista muotopalikoista. Puulajikkeet on valittu palikastoon niiden kestävyyden sekä ominaisväriensä takia. Palikat on valmistettu paikallisesti käsityönä ja tilausten perusteella yksittäiskappaleina. Palikoiden valmistuksessa ensisijaisia arvoja ovat esteettisyys ja eettisyys, ekologisuus ja ikärajaton käyttöturvallisuus huomioiden.

Elävä Veistos I -teoksen on laatinut nukketeatteritaiteilija Roosa Halme, kuvataiteilija Kai Ruohosen suunnittelemien palikoiden pohjalta. Puusepät Kari Haikonen ja Timo Lehtinen ovat valmistaneet palikat.

Tuotekortti ELÄVÄ VEISTOS II.jpg

ELÄVÄ VEISTOS II

Hinta: 445 € + postikulut

Elävä Veistos II -palikasto on nimensä mukaisesti toiminnallinen teos, joka muuttaa muotoaan, elää. Palikaston materiaalina toimivat perinteikkäisiin ja helposti lähestyttäviin rakennuspalikoihin pohjautuvat geometriset perusmuodot johdannaisineen. Palikoilla rakentaminen on yksi kuvanveiston muoto ja palikoiden avulla voidaan veistää lukemattomia erilaisia kokonaisuuksia, muotoja ja merkityksiä. Orgaaniset palikat ovat 100 % kierrätettäviä niin materiaaliensa kuin muotojensakin suhteen.

Tuotekortti ELÄVÄ VEISTOS III.jpg

ELÄVÄ VEISTOS III

Hinta: 1275 € + postikulut

Elävä Veistos III -ryhmäsetti on sarjan laajin tuote, joka istuu useammallekin rakentajalle. Muiden Elävien Veistosten tapaan se on toiminnallinen teos, joka muuttaa muotoaan, elää. Palikaston materiaalina toimivat perinteikkäisiin ja helposti lähestyttäviin rakennuspalikoihin pohjautuvat geometriset perusmuodot johdannaisineen. Palikoilla rakentaminen on yksi kuvanveiston muoto ja palikoiden avulla voidaan veistää lukemattomia erilaisia kokonaisuuksia, muotoja ja merkityksiä. Orgaaniset palikat ovat 100 % kierrätettäviä niin materiaaliensa kuin muotojensakin suhteen.

halme_palikat_01112021_016.jpg

ELÄVÄ VEISTOS – VUOROVAIKUTUKSELLINEN NÄYTTELY

Hinta: 1500 € + postikulut

KO-KOO-MO: ELÄVÄ VEISTOS -näyttely käsittää katseltavia palikkaveistoksia, sekä palikastoja, joihin saa koskea, veistää ne oman näkemyksensä mukaiseen muotoon. Elävä Veistos on vuorovaikutuksellinen palikkateos, joka ohjeistaa näyttelyvieraan seuraavasti: rakenna Elävä Veistos -palikastosta oma teoksesi, palikkaveistos, ja dokumentoi se valokuvaamalla. Näyttely sisältää Palikkateatteria esityksen avajaisten yhteydessä.

EV5 tuotekuva.jpg

ELÄVÄ VEISTOS V

Hinta: 45 € + postikulut

Elävä Veistos V on viiden palikan kokonaisuus, josta on rakennettavissa KO-KOO-MO:n logossa oleva hahmo, tai jotain aivan muuta.

 

Katso videomaistiainen, jossa palikasto muotoutuu erilaisiin merkityksiin.

Palikaston puulajit ovat koivu, tammi ja pähkinä.

Tuotekortti PALIKASTON PIENOISVEISTOKSET.jpg

PALIKASTO-PIENOISVEISTOKSET

Hinta: 300 € + postikulut

Palikaston pienoisveistokset ovat uniikkeja taideteoksia ja/tai piensarjoja. Puulajikkeet on valittu palikastoon niiden kestävyyden sekä ominaisväriensä takia. Palikat on valmistettu paikallisesti käsityönä ja tilausten perusteella yksittäiskappaleina. Palikoiden valmistuksessa ensisijaisia arvoja ovat esteettisyys ja eettisyys, ekologisuus ja ikärajaton käyttöturvallisuus huomioiden.

ELÄVÄ VEISTOS IV.jpg

ELÄVÄ VEISTOS IV

Hinta: 25 € + postikulut

Elävä Veistos IV on viiden palikan kokonaisuus, joka muotoutuu moneksi. 

TILAA

Tilaa Palikkateatteria-esitys ja/tai -työpaja kouluun, päiväkotiin tai hoivalaitokseen. Voit myös tilata yhteisöllesi menetelmäkoulutuksen. Kiertueista tai isommista kokonaisuuksista ota yhteyttä sähköpostilla. 

PALIKKATEATTERIA-ESITYS

OMALLA PAIKKAKUNNALLASI
Sis. 35 min esitys
Hinta: Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous tarpeesi mukaan; 
annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

Palikkateatterissa puiset palikat johdattavat katsojan erilaisiin maailmoihin mielikuvituksen avulla. Sanaton esitys vangitsee kuulijan ja palikat heräävät henkiin nukettajan, musiikin sekä äänimaailman avulla. 

 

Palikkateatteri on visuaalista teatteria, joka herättää mielikuvituksen. Esitys tarjoaa näkökulmia luovuuteen ja rikkaus syntyy siitä, kun taiteen kokija tekee oman tulkintansa.

Esitys sopii kaiken ikäisille. Mukaan mahtuu noin 60 katsojaa. Esitys voidaan toteuttaa salissa, auditoriossa, päivätoimintahuoneessa tms. tilassa, johon saa 2m x 2m vapaan alueen lähelle sähköpistoketta. Tila on hyvä saada hämäräksi, mutta se ei ole ehdoton vaatimus. 

 

Esiintyjä: nukketeatteritaiteilija Roosa Halme. Hän tuo mukanaan esityksessä tarvittavan rekvisiitan sekä ääni- ja valotekniikan.

 

Esityksen traileri.

Kopio tiedostosta Jussi_Virkkumaa_3.jpg

PALIKKATEATTERI-TYÖPAJA ESITYKSEN YHTEYDESSÄ

OMALLA PAIKKAKUNNALLASI
Sis. 60–90 min työpaja
Hinta: Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous tarpeesi mukaan; 
annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

Työpajassa rakennetaan osallistujien elämistä kumpuavia veistoksia erilaisten teemojen ympärillä, kuten esim. oma perhe ja itselle tärkeä paikka. Työpajassa voidaan käsitellä myös tilaajan toiveiden mukaisia teemoja.

 

Oman elämän näyttömökuvien rakentaminen itse kannustaa tekijyyteen ja voi tukea osallistujan itseilmaisua. Palikkateatterityöpajan kautta on mahdollista lisätä kokijan itsetuntemusta, sekä itsearvostusta.

 

Ohjaaja: nukketeatteritaiteilija Roosa Halme
 

Kopio tiedostosta Jussi_Virkkumaa_1.jpg

MENETELMÄKOULUTUS

OMALLA PAIKKAKUNNALLASI
Sis. 35 min esitys ja 4 tunnin työpaja
Hinta alk. 1590 €

Koulutuksen aikana tutustutaan Palikkateatteri-menetelmän työskentelyperiaatteisiin ja toimintatapoihin. Koulutuksen jälkeen osallistujat voivat vetää työpajoja omille asiakkailleen ja yhteistyötahoilleen.

Koulutuksen tavoitteena on löytää palikkateatterin avulla uusia, helposti lähestyttäviä ja luovuutta herättäviä kommunikoinnin tasoja ja tapoja. Lisäksi se mahdollistaa kulttuurisen ymmärryksen ja dialogin lisäämisen eri kulttuuritaustaisten välillä.

Kouluttaja: nukketeatteritaiteilija Roosa Halme

Kopio tiedostosta Jussi_Virkkumaa_2.jpg

VARIAATIO I

OMALLA PAIKKAKUNNALLASI

Hinta: Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous tarpeesi mukaan; annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

Variaatio I kertoo luomisesta ja tuhoamisesta, siitä kuinka syvästi kumpikin on meihin juurtunut. Omalaatuinen puupalikkadramaturgia syntyy perusmuotojen, kuvioiden ja liikkumisen säännöllisuuden tilassa. Esityksen viestiä ei ole osoitettu millekään tietylle kohde- tai ikäryhmälle.

Ohjaus ja dramaturgia: Yana Tumina

Esiintyjä: nukketeatteritaiteilija Roosa Halme

Variaatio1, julistekuva.jpg

VARIAATIO II – MY BLOCKS OF LIFE

OMALLA PAIKKAKUNNALLASI

Hinta: Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous tarpeesi mukaan; annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

Variaatio II – My Blocks of Life on osallistava teos, jossa kokija rakentaa itse oman elämänsä näyttämökuvia. Kokijan itsensä lisäksi pääosassa ovat puiset palikat kuvataiteilija Kai Ruohosen suunnittelemasta Ihmisenmuotoisesta jälleenrakennussarjasta. Esityksen dramaturgiaa johdattelee tehtävien sarja. Kokonaisuus kannustaa tekijyyteen sekä voi tukea osallistujan itsetuntemusta ja itsearvostusta.

Esityksen aikana rakennettuja teoksia kuvataan ja tulostetaan polaroid-kameralla kokijan omaksi palikkasarjakuvaksi, jonka hän saa mukaansa pohdittavakseen.

Fasilitaattori: nukketeatteritaiteilija Roosa Halme

Palikkateatteri, Variaatio II_Roosa halme_edited.jpg

VARIAATIO III – KELLO KAHDENTOISTA KATTAUS

ENSI-ILTA SYKSYLLÄ 2023

Hinta: Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous tarpeesi mukaan; annukka ( at ) ko-koo-mo.fi

Maailma rakentuu, hajoaa, muuttuu. Pala palalta.

 

Sanaton esitys tarjoilee hetkiä tulevaisuuksien kuvitteluun. Maisemaravintolassa asiakas voi kokea paikallisesti valmistettuja annoksia. Maisemaravintolassa jokainen saa vaikuttaa menuun sisältöön. Maisemaravintolassa asiakas saa toteuttaa unelmiensa annoksen.

 

Kuva: Sinikka Lumiluoto

Asiakaspaikkoja 14

Kesto n. 45 min

Sanaton

Henkilökunta: Roosa Halme ja Sinikka Lumiluoto

Raaka-ainevastaava: Kai Ruohonen

Tuotanto: KO-KOO-MO / Annukka Ketola

Palikkateatteri_ Variaatio III.jpg

KÄYTTÖEHDOT

KO-KOO-MO.fi-sivuston verkkokauppaa ylläpitää KO-KOO-MO ry (Y-tunnus 2750216-6), joka toimii myös palveluntarjoajana. Mikäli käyttäjä tilaa sivuston kautta tuotteita tai palveluita, hän on sopimussuhteessa KO-KOO-MO ry:hyn. KO-KOO-MO ry vastaa kaikista tuotteista ja palveluista. Verkkokaupan käyttö edellyttää, että käyttäjä noudattaa palvelun käyttöehtoja.

bottom of page