top of page
halme_palikat_01112021_026.jpg

MENETELMÄ

Kirjan toimittanut nukketeatteritaiteilija Roosa Halme kokoaa menetelmäoppaassa ajatuksiaan ja kokemuksiaan palikkateatterista erilaisten ihmisten parissa kymmenen vuoden ajalta. Kirjassa kuvataiteilija Kai Ruohonen avaa Ihmisenmuotoisen jälleenrakennussarjan ideaa ja taideterapian professori Matthew Bernier ja psykologi, nukketeatteritaiteilija Marja Susi kertovat palikkateatterin mahdollisuuksista mm. terapeuttisuuteen ja vuorovaikutukseen peilaten.

 

Palikkateatterin keskiössä on tyhjyys. Tyhjyydessään palikka sisältää samalla täyden potentiaalin olla mitä vain. Katsoja on vapaa näkemään, mitä ikinä mieleen juolahtaa. Elävät veistokset syntyvät ja häviävät, muuttavat muotoaan. Uudelleen rakentaminen ja tuhoaminen, jatkuva mahdollisuuksien virta ja katoavaisuus, ovat aina läsnä palikoiden maailmassa. 

 

Nukketeatteritaiteen näyttämöiden ohella puiset palikat ja palikkateatteri ovat avanneet ovia osallistavan taiteen, kulttuurihyvinvoinnin ja taiteen terapeuttisuuden suuntaan. Palikat ovat etsineet muotoaan ja merkityksiään useissa hankkeissa yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa, kuten taideterapia, psykologia, toimintaterapia, mielenterveys- ja opetusala, varhaiskasvatus, lastensuojelu ja gerontologia. 

 

Kirjan kirjoittamisen on mahdollistanut Taiteen edistämiskeskus.

 

Kirjassa käytetään ympäristösertifioitua, 100% päällystämätöntä uusiopaperia. Jokaista tilattua kirjaa, esitystä ja palikkasarjaa vastaan KO-KOO-MO suojelee ikimetsää Luonnonperintösäätiön kautta.  

Julkaisun valokuvien rakennelmat ovat rekonstruktioita vuosien varrella palikkateatterityöpajoissa toteutetuista teoksista. Valokuvat on ottanut Jesper Dolgov ja kirjan on taittanut Eveliina Sillanpää.

Tilaa

bottom of page